Un nou proiect european, la școala gimnazială ”Zaharia Stancu” din Roșiorii de Vede!

0

Un nou proiect european  la școala Zaharia Stancu din Roșiorii de Vede. Miercuri, 2 august, s-a desfasurat conferința de deschidere a proiectului „Dezvoltarea unei abordări comune de educație în antreprenoriat la școală” (Developing a common approach to education in entrepreneurship at school) implementat de Școala Zaharia Stancu din Roșiorii de Vede.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin fondul european de dezvoltare regională  în cadrul Programului Interreg VA România-Bulgaria, iar valoarea lui ajunge la peste 123.260 de euro.

Conferința s-a ținut la Casa de cultura a municipiului și alături de directorul școlii Zaharia Stancu, Gina Stavarache, au fost prezenți atât primarul Cârciumaru Valerică, vice primarul Cristiana Piper-Savu, cadre didactice ale școlii roșiorene  dar și partenerii bulgari de la Școala Nikola Yonkov Vaptsarov din Berkovitsa și Inspectoratul Școlar al Regiunii Montana- Bulgaria.

Potrivit initiatorilor, nevoia acestui proiect este dictată de schimbările din programele și planurile școlare, prezentate în noua lege despre educația pre-școlară și școlară din Bulgaria, care are în vedere educația antreprenorială ca subiect obligatoriu de la clasa I la clasa a VIII-a.

Aceasta pretinde personalului educațional, însușirea de noi competențe, explorarea celor mai bune practici europene și schimbul de experiență cu o școală similară din România și împreună cu partenerul Bulgariei Inspectoratul Regional al Educației – Montana, ca structură regională a Ministerului Educației din Montana, să dezvolte acest proiect.

Rezultate ale proiectului

1.Dezvoltarea unui curriculum inovator si a unui manual privind educatia anteprenoriala.

2.Crearea unui portal web si a unui manual virtual in domeniul anteprenoriatului

3.Modernizarea dotarii pentru implementarea anteprenoriatului in scoala

4.Formarea de abilitati anteprenoriale pentru un grup tinta de 60 de elevi de gimnaziu.

Pentru prima dată în România și Bulgaria, va fi inclusă o secțiune de diagnoză a abilităților antreprenoriale denumită: ”Auto-conștientizare”, în curriculumul comun în antreprenoriat. Aceasta a fost dezvoltată și folosită la Universitatea Cambridge, Anglia”. Auto-conștientizare” se referă la conștientizarea și dezvoltarea ”slabelor” abilități antreprenoriale, responsabilitate, capacități de colaborare, negociere, rezolvarea de conflicte, adaptabilitate și flexibilitate, claritatea comunicării, gândire creativă, mentorat antrenare.

Curriculumul comun și manualul vor fi testate în cadrul unui antrenament – pilot, în decursul a 60 de ore a 3 grupe de 15 studenți din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a, în fiecare din școlile partenere în proiect unde o astfel de instruire nu a avut loc.

Adina Tudor Boboc

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here