Anul trecut, pe 23 august 2018, la Călăraşi, primarul comunei Conţeşti, Viorel peţa, semna contractul de finanţare pentru proiectul transfrontalier româno-bulgar „Tradiţie şi Dans- pod peste Dunăre”.
După aproximativ o jumătate de an, acesta a devenit realitate, iar sâmbătă, la lansarea proiectului a fost săbtătoare în localitatea Conţeşti. La eveniment, alături de primarul Peţa şi sute de localnici, au participat reprezentanţi ai localităţii Tsarevets din Bulgaria, preşedintele CJ Teleorman, Dănuţ Cristescu şi prefectul judeţului, Florinel Dumitrescu.
„Şcoala de dans” este un concept care a fost gândit ca o regenerare a vieţii socio-culturale dintr-o zonă rurală care a desfăşurat cândva o bogată activitate folclorică. Prin multitudinea de activităţi, potenţialul zonei pe mai multe domenii, inclusiv turistic, se va putea dezvolta.
Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1.500.000 euro, sumă din care partea liderului de proiect (comuna Conţeşti) este de circa 850.000 euro.
Proiectul are ca scop construirea unei „Şcoli de Dans” în localitatea Conţeşti i reabilitarea unui complex în localitatea Tsarevets.
“Comuna Conţeşti reprezintă un puternic centru folcloric, în Conţeşti existând una din cele mai vechi echipe de căluşari din Teleorman, care a participat la nenumărate festivaluri naţionale şi internaţionale”, scria preşedintele Cristescu pe o pagină de socializare.