Sentință definitivă în cazul fostului manager de la Caritas – Lucian Alexe rămâne cu cei trei ani de închisoare, dar și cu 100 de ore de muncă în folosul comunității

0
Lucian Alexe trimis in judecata

Fostul manager al Spitalului Caritas Roșiori de Vede, Lucian Alexe, și fostul director economic al unității medicale, Maria Bratcoveanu, au primit sentința definitivă în dosarul în care sunt acuzați de săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Concret, cu mai bine de trei ani în urmă, procurorii DNA i-au acuzat pe cei doi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi a infracţiunii de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.

Lucian Alexe și Maria Bratcoveanu au făcut apel la sentința dată, la data de 19 ianuarie 2021, de Tribunalul Teleorman, potrivit căreia atât Lucian Alexe cât și Maria Bratcoveanu, au fost condamnați la câte trei ani de închisoare, dar și la prestarea unei munci în folosul comunităţii pentru o perioadă de 100 de zile, la primăria din Roşiorii de Vede sau Alexandria.

Magistrații de la Curtea de Apel București au desființat în parte sentința dată de Tribunalul Teleorman, însă au păstrat condamnările de câte trei ani de închisoare pentru fiecare dintre cei doi inculpați. De asemenea, în sențința dată de Curtea de Apel, una definitivă de această dată, se arată că: “În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal impune inculpatei Bratcoveanu Maria obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o munca neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, la Primăria mun. Roşiorii de Vede, jud.Teleorman sau la Primăria mun. Alexandria, jud.Teleorman. (…) În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală rap. la art.91 alin.4 Cod penal atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul în care va mai comite infracţiuni, nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. Constată că pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, şi de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, prev. de art.66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal, devine executabilă numai în ipoteza executării pedepsei principale”.

De asemenea, în ceea ce-l privește pe Lucian Alexe, “În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal impune inculpatului Alexe Lucian obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o munca neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, la Primăria mun. Roşiorii de Vede, jud.Teleorman sau la Primăria mun. Alexandria, jud.Teleorman. (…) În baza art.404 alin.2 Cod procedură penală rap. la art.91 alin.4 Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.96 Cod penal privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul în care va mai comite infracţiuni, nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. Constată că pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia, şi de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, prev. de art.66 alin. 1 lit. a, b şi g Cod penal, devine executabilă numai în ipoteza executării pedepsei principale”.
Totodată, Lucian Alexe trebuie să achite suma de 5.500 lei, iar Maria Bratcoveanu suma de 4.500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Lucian Alexe a fost managerul Spitalului Municipal Caritas Roșiori de Vede până în primăvara anului trecut când, după ce aproape toată secția de Boli infecțioase a unității medicale a făcut COVID-19, iar conducerea Ministerului Sănătății, care a preluat spitalul pe perioada pandemiei, a decis înlocuirea sa din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here