Apelul de finanțare Femeia Antreprenor 2022, prin care se urmărește acordarea de sprijin și stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor reprezentate de femei, se deschide joi, 18 august, a anunțat senatorul PSD Dănuț Cristescu.
Potrivit acestuia, programul oferă femeilor “oportunitatea de a se dezvolta, performa și arăta că sunt la fel de capabile de a fi bune antreprenoare, așa cum sunt bune mame și soții”.
“Sprijin acordat IMM-URILOR prin PROGRAMUL DEDICAT FEMEILOR ANTREPRENOR
18 august, ora 10.00 – Se deschide apelul de finanțare Femeia Antreprenor 2022, prin care ne dorim să sprijinim și să stimulăm înființarea și dezvoltarea întreprinderilor reprezentate de femei. Acest program aduce echilibrul atât de mult dorit și așteptat între responsabilitățile familiale și cele profesionale ale femeilor și le oferă tuturor femeilor oportunitatea de a se dezvolta, performa și arăta că sunt la fel de capabile de a fi bune antreprenoare, așa cum sunt bune mame și soții.
Am toată încrederea că Programul Femeia Antreprenor este un pas înainte atât la nivel economic, cât și social și mă bucur că femeile din România beneficiază de încrederea în competențele lor profesionale. (…) Le doresc succes tuturor femeilor care doresc să-și clădească drumul în antreprenoriat și cred că succesul lor va fi succesul fiecărei comunități din care fac parte”, este mesajul senatorului PSD Dănuț Cristescu.
Pentru a beneficia de finanțare, societățile eligibilite trebuie să respecte criteriul conform căruia cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii în cazul IMM-urilor aplicante. De asemenea, pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.
Pentru anul 2022, bugetul maxim al programului este: 157.624.000 de lei, iar beneficiarele pot obține maximum 200.000 lei/societate.
De asemenea, potrivit datelor oficiale, pentru anul 2022, numărul de societăți beneficiare este de aproximativ 785.
Bugetul programului pentru perioada 2022 și 2027 este de 1.000.000.000 de lei, iar numărul de beneficiare pentru perioada 2022 și 2027 este de 5.000.
Înscrierea în cadrul programului, precum și întreaga implementare și derulare ale măsurii de sprijin se va face exclusiv on-line prin intermediul aplicației Ministerului #Antreprenoriatului și #Turismului IMM-Recover: https://granturi.imm.gov.ro. Numărul de Call Center pentru informații legate de particularitățile măsurii de sprijin este 021-9059.
Solicitantele au la dispoziție 30 de zile lucrătoare pentru depunerea aplicației pentru obținerea finanțării, potrivit calendarului.