“PERSONALITĂȚI FEMININE CARE AU MARCAT ISTORIA LUMII”, activitate organizată de ambasadorii juniori și seniori de la Colegiul National Pedagogic “Mircea Scarlat”, școală candidat EPAS, în SAPTAMANA FEMINITATII, desfășurată pe 06.03.2019, în sala de ședințe a Primăriei Alexandria.


Activitatea a pus în centrul atenției personalitățile feminine locale, naționale și internaționale, care prin contribuția în domeniile lor de activitatea au condus la progresul omenirii și care au inspirat de-a lungul timpului generaţii prin munca, credinţele, acţiunile şi creaţiile lor.


De pe plan local, din inima județului Teleorman, au fost prezentate  Nicoleta Milea, poeta, membră a Uniunii Scriitorilor din România,  Floarea Calotă, cântăreață de muzică populară românească, laureată a titlului “Floarea din grădină”, care a deținut demnitatea de deputat în legislatura 1990-1992, perioadă în care a initiat Legea timbrului folcloric, Andreea BORȚUN, scenaristă și regizoare, a pus bazele festivalului de teatru tânăr IDEO IDEIS.

Pleada personalităților prezentate a continuat cu personalități feminine naționale Nadia COMĂNECI, Ana Aslan, Regina Maria, urmate de personalități internaționale Coco Chanel, Marie Curie, Sofia Corradi, mama ERASMUS.


La activitate au participat și elevii cls. a IV-a de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu”, Alexandria, coordonați de profesor Ciofalcă Mihaela, cu o expoziție de postere despre personalitățile feminine care au contribuit la evoluția omenirii. Activitatea a continuat cu un program artistic susținut de ansamblul “Florile Teleormanului” de la Conțești și de corul Colegiului Național Pedagogic “Mircea Scaralat”.

La activitate au participat și colegii de la CNAIC Alexandria, școală candidat EPAS.

Activitatea a fost prezentata celor 26 de elevi și 22 de profesori participanți în această săptămână la cea de-a doua activitate de Predare/Invatare/Formare, în cadrul proiectului LIFELONG MATHS, proiect finanțat în cadrul Programului Erasmus+, conform contractului de finanțare nr. 2017-1-TR01-KA219-045825_2 și implementat în anii școlari 2017-2019.


Proiectul este implementat în 5 licee din Turcia, România, Macedonia, Italia și Cipru.


Scopul proiectului este de a face ca predarea și învățarea să fie mai eficiente, prin utilizarea unor instrumente tehnologice cum ar fi internetul, computerele, tablele interactive pentru îmbunătățirea performanțelor la matematică a elevilor cu dificultăți în înțelegerea matematicii.

Eliza SOTIRESCU

coordonator proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here