O propunere cel puțin ciudată a venit, joi, din partea consilierului PNL, medicul Valentin Filip. Acesta, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Județean, a avut o intervenție în care a susținut că ar fi potrivit ca Spitalul Județean de Urgență să fie transformat în unitate medicală suport COVID.
Ca soluții pentru pacienții care au probleme medicale, altele decât COVID-19, medicul Valentin Filip consideră că acestea ar putea fi tratate la celelalte spitale din județ, iar Spitalul Județean să trateze exclusiv pacienți COVID-19, pentru că dispune de paturi ATI, de medici pentru toate specialitățile și de mai multe locuri pentru internări decât celelalte spitale. De altfel, consilierul PNL a precizat că ar fi binevenită o discuție a factorilor de decizie, la care și-ar dori să fie invitat, pentru a discuta despre oportunitatea transformării celei mai mari unități medicale din Teleorman în spital suport COVID.
Președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea i-a spus medicului Valentin Filip că va avea o discuție cu cei implicați în gestionarea pandemiei de COVID-19, pentru a vedea în ce măsură este oportună propunerea acestuia.
În schimb, Alexandru Dobre, managerul Spitalului Județean de Urgență, a precizat: “în momentul de față nu se poate pentru că ar însemna să blocăm tot ce este bolnav non-COVID din Teleorman. Pentru mine și pentru colegii mei ar fi foarte ușor, că am intra în zona roșie, nu ne-am mai trezi cu surpriza ca, după două-trei zile după ce tratăm un pacient, să ne trezim că e pozitiv… În momentul de față, noi oricum tratăm toți pacienții ca și cum ar fi pacienți COVID”.
Spitalul Județean de Urgență este cea mai mare unitate medicală din județ și cea în care se treatează, de altfel, mai toate cazurile medicale. Nu de puține ori, medicii Spitalului Județean s-au plâns că bolnavii sunt trimiși la unitatea medicală de la Alexandria, din toate localitățile județului, cu toate că există spitale în toate cele trei municipii și două orașe din Teleorman.