Vijelia din urmă cu aproape o lună a lăsat fără acoperiș o școală din Turnu Măgurele, iar banii necesari pentru remedierea problemelor ar fi putut fi alocați de Consiliul Județean în ședința extraordinară de luni, 21 iunie, dacă aleșii județeni ar fi votat proiectul de hotărâre privind alocarea sumei de 650.000 de lei din fondul de rezervă al județului către unitatea școlară. Proiectul a fost însă respins la vot de aleșii liberali, care au majoritatea în forul de decizie, așa că școala rămâne în continuare fără acoperiș.
Consilierii PNL și-au motivat votul împotrivă prin faptul că prefectul județului, Haralambie Epure a făcut o adresă către Guvern, prin care cere bani pentru reparațiile care se impun la mai multe obiective de la Turnu Măgurele, între acestea și școala în discuție. Dacă va fi aprobată cererea reprezentantului Guvernului în teritoriu vor afla teleormănenii cel mai devreme săptămâna viitoare. Între timp, conducerea școlii se poate ruga să nu mai plouă, pentru că altfel s-ar putea să vină banii pentru acoperiș, dar să cadă pereții.
După votul dat în Consiliul Județean, președintele forului de decizie, Adrian Gâdea a avut o reacție dură la adresa consilierilor PNL, despre care spune că “au sfidat încă o dată interesele teleormănenilor, lăsând în urma votului lor, într-un dispreț total, o școală fără acoperiș”. Mai mult, spune Adrian Gâdea, “copiii și cadrele didactice care vor fi obligați să stea cu umbrela la cursuri”, în condițiile în care lucrările nu se pot face de pe o zi pe alta.
“La ședința extraordinară a CJ Teleorman de astăzi, colegii consilieri PNL au sfidat încă o dată interesele teleormănenilor, lăsând în urma votului lor, într-un dispreț total, o școală fără acoperiș, la Turnu-Măgurele, ce trebuia reparată de urgență. Dar și drumuri județene pentru care, din nou, au respins proiectul de hotărâre privind încadrarea pe niveluri de viabilitate și de intervenție în timpul iernii, parcă dorindu-și ca deszăpezirea să ne ia „pe nepregătite”, în condițiile în care ar trebui demarate din timp, cu responsabilitate, toate procedurile.
Este vorba despre reparațiile urgente care trebuie făcute la Școala gimnazială nr.4 Turnu-Măgurele, despre proiectul privind sprijinul financiar din partea consiliului județean, pentru refacerea acoperișului. Proiect respins. Este vorba despre copiii și cadrele didactice care vor fi obligați să stea cu umbrela la cursuri. Mai putem vorbi de „România Educată”? Așa înțeleg consilierii PNL să ”dezvolte” Teleormanul? Cu lozinci?
Cetățenii din Teleorman nu merită să aibă siguranța că, pe timpul iernii, se va acționa la timp pentru deszăpezirea drumurilor județene?
Ce alte priorități au consilierii județeni PNL? Doar să respingă, fără justificare, proiectele de hotărâre în ședință?
Consider că, în cadrul ședințelor de consiliu județean, prioritatea o au problemele și nevoile cetățenilor, care nu au culoare politică și trebuie rezolvate cu maximă responsabilitate și nu amânate „sine die” după bunul plac al unor consilieri, care vin la ședințe doar pentru a pune în practică ordinele primite de la șefi, fără a conștientiza că poartă întreaga responsabilitate”, a transmis Adrian Gâdea după ședința Consiliului Județean de luni, 21 iunie.