Președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, și vicepreședintele PNL al instituției, Adrian Florescu, au discutat, joi, la finalul ședinței forului de decizie județean, despre întâlnirea premierului Florin Cîțu cu senatroul Eugen Pîrvulescu și primarii PNL din județ, întâlnire care a avut loc, miercuri, la Palatul Victoria.
Chiar dacă au fost la consultări cu premierul Florin Cîțu doar primarii PNL din Teleorman, la rectificarea bugetară vor primi bani și primarii de la PSD sau de la celeltalte partide, a declarat vicepreședintele PNN al Consiliului Județean, Adrian Florescu.
“Chiar dacă, în primă fază, consultarea a fost cu primarii PNL, eu sunt sigur că vor urma consultări și cu primarii PSD. Cu câteva zile în urmă, premierul a participat la o întâlnire cu Asociația Municipiilor și Orașelor, acolo unde sunt și primari PSD, și primari PNL și de la USR-PLUS, care au câștigat multe localități urbane. Din câte știu eu, premierul Florin Cîțu se consultă cu președintele PSD, domnul Ciolacu (n.r. Marcel Ciolacu). Întâlnirea cu primarii PNL a fost o întâlnire de lucru și nimic mai mult, pentru ca premierul să afle mai multe de la primarii din județul Teleorman. Deciziile le vom putea vedea la sfârșitul lunii august, dacă rectificarea aceasta este pe plus și cine va primi bani. Dar eu nu cred că un premier PNL își va permite să dea bani doar primarilor PNL. În momentul de față, prin PNDL se finanțează lucrări, se poate verifica și ce s-a finanțat până acum, au fost alocați bani și pentru localitățile unde sunt primari PSD”, susine liberalul Adrian Florescu.
În schimb, Adrian Gâdea se arată sceptic în privința spuselor colegului său și aduce în prim-planul discuției rectificarea bugetară din luna decembrie a anului trecut, când localitățile conduse de primari PSD “au primit zero lei”. Mai mult, a spus Adrian Gâdea, în perioada guvernărilor PSD, astfel de întâlniri se făceau cu toți primarii dinr-un județ, indiferent de culoarea politică.
„Eu mi-aș dori ca cetățenii județului Teleorman și cetățenii acestei țări să fie tratați în funcție de problemele și de nevoile pe care le au. În perioada în care am fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltării am mers în foarte multe județe, cu miniștrii Dezvoltării de la vremea respectivă, iar la toate întâlnirile erau invitați toți primarii din județele respective, indiferent de culoarea politică. Ceea ce se întâmplă astăzi este o chestiune incorectă. Eu îmi aduc aminte de luna decembrie a anului 2020, când la rectificarea de la acea vreme au primit bani doar localitățile conduse de primari PNL. Se poate face o verificare cu rectificările făcute în timpul guvernărilor PSD și se piate verifica foarte simplu cum, de exemplu, la una dintre aceste rectificări, localitatea Cosmești, condusă de primar PNL, a primit cea mai mare sumă de bani. Acum, problema s-a pus nu doar că aceste localități conduse de primari PSD au primit sume mici, ci că au primit zero lei. Și nu poți să apari și să spui că au probleme și nevoi doar copiii și bătrânii din comunele cu primari PNL, iar cei din cele conduse de primari PSD nu au nevoi. Eu sper să fie reluate cât mai repede plățile la PNDL, unde pentru prima dată de la debutul acestui program, din 2013, când plățile se sistează în primul semestru al anului. Eu îmi doresc să fie reluate plățile, care sunt blocate de vreo trei săptămâni, pentru ca ceea ce s-a lucrat până acum să nu se distrugă”, a spus Adrian Gâdea.
Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman și senator PNL, s-a deplasat la Palatul Victoria, miercuri după-amiază, împreună cu primarii PNL din județ, pentru a discuta despre “soluțiile în vederea demarării investițiilor atât de necesare în județul nostru”, a transmis, la finalul întâlnirii, senatorul liberal.
“La finalul întrevederii, premierul Florin Cîțu ne-a asigurat că în Teleorman se vor aloca fonduri bugetare consistente pentru realizarea de investiții în infrastructură, reabilitări și dotări pentru îmbunățirea condițiilor de trai și pentru a contribui la crearea de oportunități în atragerea de investiții private. Demarăm proiecte pentru rețele de apă și canalizare, gaze naturale și asfaltare”, a transmis Eugen Pîrvulescu.