Școala gimnazială, Zaharia Stancu, a fost gazda unei delegații formate din 17 cadre didactice si 24 de elevi din cele 6 tari participante la proiect. Parteneriatul se desfășoară de la începutul anului școlar si continua pana pe data de 31 August 2018 si este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin programul Erasmus+. Grupul ținta al proiectului îl reprezintă elevii cu vârste cuprinse între 9 si 13 ani din țările Turcia, Italia, Polonia, Germania, Letonia, Bulgaria si România, iar limba de lucru este limba engleză.
Din cadrul școlii rosiorene participa 44 de copii din clasele V- VIII.
Directorul școlii Zaharia Stancu, Gina Stavarache, responsabil de proiect a declarat că ”acest proiect este o oportunitate atât pentru profesori cât și pentru elevi pentru a împărtăși diferite metode și forme de bune practici din cadrul instituțiilor partenere. Prin intermediul activităților desfășurate în cadrul proiectului elevii vor reuşii să lucreze mai uşor în echipă, să-şi dezvolte încrederea, spiritul de colegialitate, de întrajutorare, să comunice mai uşor între ei dar şi cu părinții şi cadrele didactice”.
Prima reuniune din cadrul proiectului s-a desfăsurat in Italia in luna Noiembrie .
La acestă reuniune au participat : Gina Stavarache – profesor coordonator , Stîngă Liliana-profesor biologie, Costea Luminiţa profesor chimie şi profesor pentru învăţământul primar Creţan Denisa.
Proiectul a continuat in perioada 17-31 Martie atunci când o delegaţie formată din 17 cadre didactice şi 24 de elevi au fost gazdele şcolii Zaharia Stancu. La aceasta etapa au participat 4 elevi ai școlii Zaharia Stancu si 7 supervizori care i-au ajutat si îndrumat pe parcursul întregii săptămâni.
Elevii scolilor partenere au participat în fiecare zi la ateliere de lucru alături de elevii şcolii rosiorene. S-a organizat competiţia de şah, competiţie în care fiecare participant a primit medalii şi diplome. Deasemenea elevii din cele 6 tari participante in proiect au luat parte la atelierul de lucru pentru realizarea unui tablou folosind tehnica şerveţelului. Mai mult au avut ocazia sa confecționeze bijuterii-cerei, bratari si coliere tot in cadrul unui atelier de lucru. Nu puteau fi uitate nici dansurile românești așa ca elevii s-au prins in hora si au dansat. Hora dreapta si Brașoveanca au fost cele doua dansuri învățate. Desigur au fost desfaşurate difetite competiţii şi concursuri sportive iar activitatea din România nu se putea încheia fără ca oaspeţii să fi vizitat Castelul Bran si Castelul Peleş, reprezentative pentru țara noastră.
Proiectul continua in perioada 8-12 Mai in Letonia, atunci când profesorii implicați au întâlnire de proiect.