Centru special pentru copiii cu autism, la Videle – Au fost stabilite ultimele detalii tehnice, pentru ca centrul să nu se abată de la conceptul din Scoția

0

Au fost stabilite ultimele detalii tehnice, pentru ca viitorul centru pentru copii cu autism, de la Videle, să nu se abată de la conceptul din Scoția. La întâlnire a luat parte Cornel Gogan, tatăl unui copil cu o formă de autism, care a și gândit de altfel centrul de la Videle.

 

“Astăzi, alături de Andrew și Jim Taylor, am stabilit ultimele detalii tehnice pentru ca centrul nostru sa nu se abată de la conceptul din Scotia. În urmă cu 18 ani, Andrew a gândit acest centru nu doar ca arhitect, dar mai ales, ca tatăl unei fetițe cu autism în vârsta de 6 ani pentru care nu se găsea școala potrivită. Astăzi el ne-a descris toate elementele care au contribuit la realizarea centrului care, și acum după 18 ani, este unul de renume în toată lumea!

Experiența lui pentru construcție, experiența lui Jim pentru educație, profesionalismul Cezarinei, ambiția și entuziasmul nostru vor face ca AUTISM CENTER sa se bucure de același renume ca centrul din Scoția! Ceea ce înseamnă ca acei copii pentru care nu se va găsi loc în nicio alta școala sau centru, vor găsi la AUTISM CENTER o a doua casă!”, au anunțat reprezentanții Autism Center.

Centrul va fi destinat persoanelor cu forme grave de autism, cu asistență inclusiv pe timpul nopții. Aici, medici, psihologi, logopezi și asistente medicale le vor oferi îngrijire nu doar copiilor, ci și tinerilor până la vârsta de 30 de ani.

Centrul din Videle, care se va întinde pe o suprafață de peste 1800 mp, va primi copii cu forme severe de autism, dar și tineri cu vârsta de până la 30 de ani. Vor fi 50 de locuri disponibile, iar pacienții vor putea sta aici și pe timpul nopții.

Despre ce înseamnă centrul de la Videle pentru o țară în care problema persoanelor cu autism este, la nivel de an 2023, deficitar abordată a vorbit Jim Taylor, inițiatorul școlii.

„Este important ce se întâmplă în interiorul clădirii. Când am făcut designul clădirii în Scoția am desenat-o după modelul de învățare adaptat după mintea unui copil cu autism. Mediul dă copilului un început bun. Fiecare zonă va fi foarte clară, astfel încât copiii să nu piardă mult timp adaptându-se. Este un proiect încântător, care va face o diferență enormă”, a explicat Jim Taylor.

Potrivit statisticilor, la nivel național sunt peste 30 de mii de persoane cu autism. Aceleași statistici mai arată și că jumătate dintre acestea nu beneficiează de terapie, iar unul din patru copii cu o formă de autism nu merge nici la grădiniță și nici la școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here