Primul punct trecut pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean de joi, 26 august, respectiv proiectul de hotărâre privind acordul Consiliului Județean Teleorman pentru efectuarea unor lucrări la imobilul situat în comuna Olteni, proprietate publică a județului Teleorman, nu a adunat voturile necesare pentru a fi adoptat, iar subiectul a iscat discuții serioase între puterea și opoziția din forul de decizie județean. Cu 16 voturi “pentru”, 16 “împotrivă” și o abținere, “acest proiect de hotărâre nu a fost adoptat, din păcate”, a spus Adrian Gâdea, după votul dat în ședință pe marginea proiectului de hotărâre.
Liberalii și-au motivat decizia de a nu vota favorabil proiectul de act administrativ prin menținerea în funcție a directorului Centrului de la Olteni, în ciuda scandalului iscat în urmă cu mai bine de o lună, după ce în spațiul public a apărut raportul Consiliului de Monitorizare, în care erau trecute nereguli grave constatate de echipa care a mers în control la centrul menționat.
“Am spus-o și în ședință, am inițiat acest proiect de hotărâre administrativ, nu politic, din ce am înțeles eu de la colegii mei de la PNL, au vrut să dea un mesaj clar pentru decizia administrativă de a fi înlocuită doamna șef de centru de acolo. Din acest punct de vedere colegii mei nu au votat proiectul, nu pentru că n-ar fi de aord cu mine. Sunt demersuri deja făcute, în orice moment putem începe lucrările. Acum, pentru că șeful de centru de acolo nu a fost înlocuit…am așteptat ca toate aceste comisii de anchetă, fie că e cea a DGASPC, fie că e vorba de controale și audit a celorlalte instituții, să încheie rapoartele și să le pună la dispoziție Consiliului Județean. Până acum nu avem niciun raport depus, nici de la DGAPSC, nici de la celelalte instituții care au fost în control acolo”, a declarat vicepreședintele Adrian Florescu.
Colega acestuia de partid, Raluca Fedeleș a ținut să precizeze faptul că proiecul nu e al vicepreședintelui Adrian Florescu, ci al Consiliului Județean, și a fost inițiat numai pe perioada în care Adrian Florescu s-a aflat la conducerea instituției, în absența președintelui Adrian Gâdea.
“Acel centru a fost prost administrat, o demisie ar fi normal acolo, această spoială pe repede înainte nu îmbunătățește condițiile, ci acoperirea mizeriilor care au fost făcute acolo de-a lungul timpului, Noi nu girăm așa ceva, comisiile de anchetă care vin trebuie să vadă realitatea, ce se petrece de fapt acolo, iar la final vom lua cele mai bune decizii – renovăm centrul, îl mutăm, aducem îmbunătățiri…”, a mai spus Raluca Fedeleș.
În prezent, în Centrul de la Olteni mai sunt 36 de beneficiari, care nu au putut si transferați în alte centre din județ sau din țară, în ciuda eforturilor depuse de autorități, spune Adrian Florescu. Pentru aceștia, s-a ajuns la concluzia că soluția ce mai indicat pentru moment ar fi reabilitarea centrului, astfel încât să fie îndeplinite standardele necesare pentru a primi autorizare de funcționare
De asemenea, în urma discuțiile purtate la nivelul conducerii Consiliului Județean, s-a ajuns la concluzia că ar fi viabilă varianta ca Spitalul Deparați să fie reabilitat pentru relocare, iar la Olteni să fie construit un centru nou, din temelii.